Egg & bacon frokost bare uten brød og mye sunnere takket være en god dose spirer. En skikkelig fresh og robust start på dagen.

2
porsjoner

Spirebase

50 g Brokkoli spirer

2 dl Couscous

1 stk Buljongterning

1 ss Olje

1 ss Vann

Egg & bacon topping

2 stk Egg

0.5 stk Sjalottløk (finhakket)

100 g Ternet bacon (eller etter ønske)

Skivet agurk etter ønske

1

Finhakk spirer [var1 g] og sjarlottløk [var7 stk]. Begynn å sprøsteke ternet bacon [var8 g] i en stekepanne.

2

Når baconet er stekt, ta det ut av pannen og stek finhakket sjarlottløk i baconfettet.

3

Etter et par minutter i panna er sjarlottløken myk. Skru da stekeplata ned til lav varme og ha i eggene [var6 stk]. Rør eggene ut i stekepanna og bruk god tid på å lage en silkemyk eggerøre.

4

Imens du lager eggerøre, tilbered couscousen [var2 dl] i henhold til instruksjonene på pakken.

5

Mens couscousen sveller: rør sammen buljongterning [var3 stk], olje [var4 ss] og vann [var5 ss] i en liten skål til en jevn blanding.

6

Ha den ferdige couscousen over i en stor bolle. Hell buljong-blandingen over couscousen og rør det inn med en gaffel.

7

Tilsett de oppkuttede spirene til couscousen, og rør også de godt inn.

8

Ha alt oppi skåler. Spirebase i bunnen, deretter eggerøre og bacon på toppen. Topp med noen skiver agurk og server!

9

10