Spirebase
125 g ris (1 boil in bag)
75 g Skjærgårdsspirer (1 pakke)
1 stk kylling buljongterning
1 ss rapsolje
1 ss vann
Topping
100 g laks
50 g agurk
0,5 stk vårløk
Sylted rødløk etter ønske
chilimajo etter ønske
125 g ris (1 boil in bag)
75 g Skjærgårdsspirer (1 pakke)
1 stk kylling buljongterning
1 ss rapsolje
1 ss vann
100 g laks
50 g agurk
0,5 stk vårløk
Sylted rødløk etter ønske
chilimajo etter ønske
Kutt opp spirene [var2 g], agurk [var7 g] og vårløk [var8 stk].
Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken.
Mens risen koker så bland sammen buljong, olje og vann i en liten skål til væsken er jevn.
Skjær også opp laksen i terninger mens risen koker. Husk å bruke en annen skjærefjøl og kniv enn du brukte på grønnsakene.
Når risen er ferdigkokt, la den renne godt av før du har den over i en stor bolle. Hell den jevne buljongblandingen over risen og rør forsiktig sammen med en gaffel.
Tilsett de oppkuttede spirene til risen, og rør forsiktig sammen slik at spirene blir jevnt fordelt.
Sleng alt oppi skåler; spirebase i bunnen og fisk og grønnsaker på toppen. Topp det hele med chilimajo og syltet rødløk!