Sushi-inspirert spirebowl med rå laks, syltet rødløk og chilimajo. En skikkelig smaksopplevelse.

2
porsjoner

Spirebase

125 g ris (1 boil in bag) 

75 g Skjærgårdsspirer (1 pakke

1 stk kylling buljongterning

1 ss rapsolje

1 ss vann

Topping

100 g laks 

50 g agurk

0,5 stk vårløk 

Sylted rødløk etter ønske 

chilimajo etter ønske

1

Kutt opp spirene [var2 g], agurk [var7 g] og vårløk [var8 stk].

2

Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken.

3

Mens risen koker så bland sammen buljong, olje og vann i en liten skål til væsken er jevn.

4

Skjær også opp laksen i terninger mens risen koker. Husk å bruke en annen skjærefjøl og kniv enn du brukte på grønnsakene.

5

Når risen er ferdigkokt, la den renne godt av før du har den over i en stor bolle. Hell den jevne buljongblandingen over risen og rør forsiktig sammen med en gaffel.

6

Tilsett de oppkuttede spirene til risen, og rør forsiktig sammen slik at spirene blir jevnt fordelt.

7

Sleng alt oppi skåler; spirebase i bunnen og fisk og grønnsaker på toppen. Topp det hele med chilimajo og syltet rødløk!

8

9

10