Spirebase
50 g Alfalfa spirer (0,5 pakke)
2 dl cous cous
2 ss olivenolje
1 stk buljongterning
1 ss rapsolje
1 ss vann
Topping
1 pakke marinert scampi (190 g)
0,5 stk avokado
0,5 stk mango
0,5 stk vårløk
0,5 stk lime
Scampi med kremaktig avokado og søt mango, på en seng av cous cous og spirer. Skikkelig sommerlig spirebowl!
50 g Alfalfa spirer (0,5 pakke)
2 dl cous cous
2 ss olivenolje
1 stk buljongterning
1 ss rapsolje
1 ss vann
1 pakke marinert scampi (190 g)
0,5 stk avokado
0,5 stk mango
0,5 stk vårløk
0,5 stk lime
Hakk vårløk [var11 stk], mango [var10 stk] og avokado [var9 stk]. (husk å oppbevare oppkuttet avokado slik at den ikke blir brun, enten med avokado-steinen i en lukket boks eller ved å ha på syre f.eks. saften av lime)
Finhakk spirene [var1 g] og begynn å steke marinert scampi [var8 pakke] etter anvisning på pakken.
Tilbered couscousen etter instruksjonene på pakken. [var2 dl]
Mens couscousen sveller, bland sammen buljong [var5 stk], olje [var4 ss] og vann [var7 ss] i en liten skål til en jevn væske.
Når couscousen er ferdig, han den i en stor bolle, og rør inn den jevne buljongblandingen med en gaffel.
Tilsett de oppkuttede spirene til couscousen, og rør forsiktig inn i blandingen.
Ha alt over i skåler for servering. Couscousen i bunnen og stekte scampi, grønnsakene og mango på toppen. Server spirebowlen med en skive lime.