Scampi med kremaktig avokado og søt mango, på en seng av cous cous og spirer. Skikkelig sommerlig spirebowl!

2
porsjoner

Spirebase

50 g Alfalfa spirer (0,5 pakke)

2 dl cous cous

2 ss olivenolje

1 stk buljongterning

1 ss rapsolje

1 ss vann

Topping

1 pakke marinert scampi (190 g)

0,5 stk avokado

0,5 stk mango

0,5 stk vårløk 

0,5 stk lime

1

Hakk vårløk [var11 stk], mango [var10 stk] og avokado [var9 stk]. (husk å oppbevare oppkuttet avokado slik at den ikke blir brun, enten med avokado-steinen i en lukket boks eller ved å ha på syre f.eks. saften av lime)

2

Finhakk spirene [var1 g] og begynn å steke marinert scampi [var8 pakke] etter anvisning på pakken.

3

Tilbered couscousen etter instruksjonene på pakken. [var2 dl]

4

Mens couscousen sveller, bland sammen buljong [var5 stk], olje [var4 ss] og vann [var7 ss] i en liten skål til en jevn væske.

5

Når couscousen er ferdig, han den i en stor bolle, og rør inn den jevne buljongblandingen med en gaffel.

6

Tilsett de oppkuttede spirene til couscousen, og rør forsiktig inn i blandingen.

7

Ha alt over i skåler for servering. Couscousen i bunnen og stekte scampi, grønnsakene og mango på toppen. Server spirebowlen med en skive lime.

8

9

10