Oppskrift på klassisk hamburger med ost og digg burgerdressing med spirer.

2
Hamburgere

Spire-Burgerdressing:

50 g Alfalfaspirer

1 ss Ketchup

1 ss Majones

1 ss Sylteagurk-lake

1 ss Hakket sylteagurk

1 ts Sennep

1 ts sukker

Hamburgere:

2 stk hamburger

2 stk Hamburgerbrød

2 skiver Ost

Salat etter ønske

Basisvarer:

Olje til steking

Salt og pepper etter smak

1

Hakk sylteagurk [var5 ss].

2

Rør sammen ingrediensene til dressingen, bortsett fra spirene, i en bolle: var2 ss ketchup, var3 ss majones, var4 ss sylteagurk-lake, var5 ss hakket sylteagurk, var6 ts sennep og var7 ss sukker.

3

Hakk alfalfaspirer [var1 gram].

4

Bland de hakkede spirene inn i dressingen forsiktig.

5

Sett stekovnen på 80°C, del hamburgerbrød [var9stk] og legg i stekeovnen til varming mens du steker burgerne. Brødene kan eventuelt varmes raskt i stekepanna etter du er klar med burgerne.

6

Varm opp pannen til middels-høy varme, ha i stekeolje, og stek burgerne [var8stk]. Krydre godt med salt og pepper etter ønske. Legg osteskive på burgerne mot slutten av steketiden, så den rekker å smelte.

7

Bygg burgeren i rekkefølgen: Brød - salat - ketchup - stekt burger med ost - spire-burgerdressing - brød

8

9

10

Gratulerer med gjennomføringen av: